بازدید امروز : 556
بازدید دیروز : 141
برای داشتن نمازی خالصانه و همچنین داشتن اشک و ناله در نماز باید چه کار کنیم؟
از سوی معصومین علیهم السلام برای داشتن نمازی خالصانه و با حضور قلب توصیه هایی مطرح گردیده که به برخی از آنها اشاره می نمائیم .
1- معرفت و شناخت نسبت به کسی که در مقابل او نماز می خوانیم
کسی که عظمت الهی را درک نموده و به خواری و کوچکی خود در برابر خداوند متعال ایمان داشته باشد قطعا نمازی با حضور قلب و اشک و آه خواهد خواند .
امام زین العابدین - علیه السلام – فرموده اند : و حق الصلاة ان تعلم انهاوفادة الی الله - عز و جل - و انت فیها قائما بین یدی الله - عز و جل - فاذا علمت ذلک قمت مقام العبد الذلیل الحقیر الراغب الراهب الراجی الخائف المسکین المتضرع المعظم لمن کان بین یدیه بالسکون والوقار و تقبل علیها بقلبک و تقیمها بحدودها و حقوقها ؛
و حق نماز این است که بدانی ، آن هجرتی است به سوی خدای عز و جل و تو در حال نماز، در مقابل خداوند گرانقدر و شکوهمند ایستاده ای .هنگامی که این را دانستی ، در جایگاه بنده خوار کوچک مشتاق نگران امیدوار ترسان بیچاره ای قرار می گیری که آن را که در برابرش ایستاده ای ، بزرگ و با آرامش و هیبت دانسته ، عظمت او را پاس می داری و با قلبت به نماز روی آورده و با تمام حد و مرزها و حقوق لازم برپا می داری . (میزان الحکمه ، ج 5، ص 396.بحارالانوار، ج 74، ص 4)
در روایت دیگری چنین آمده است که فردی به امام صادق علیه السلام گفت : امام سجاد (ع ) را دیدم که هنگامی که به نماز ایستاد، چهره اش را رنگی دیگر پوشاند.امام صادق (ع ) به من فرمود: ((به خدا قسم ، علی بن الحسین (ع ) کسی را که برای او نماز می کرد، می شناخت )). (علل الشرائع ، ص 88، به نقل از وسائل الشیعه ، ج 4، ص 685)
2- خالی کردن فکر از تمام دل مشغولی های دنیا
امام الصادق - علیه السلام – فرموده اند :
اذا استقبلت القبلة فانس من الدنیا و ما فیها و الخلق و ما هم فیه و استفرغ قلبک عن کل شاغل یشغلک عن الله ؛ هنگامی که برای نماز به جانب قبله ایستادی ، دنیا و آن چه در آن است را فراموش کن و قلب خود را از هر گونه سرگرم کننده ای که تو را از خدا بازدارد، فارغ ساز. (میزان الحکمه ، ج 5، ص 396)
3- احتمال اینکه آخرین نمازمان باشد
رسول خدا - صلی الله علیه وآله – فرموده اند : صل صلوة مودع تری انک لاتصلی بعد ما صلوة ابدا؛ آن چنان نماز بگزار که گویی آخرین نماز توست و دیگر هرگز نمازی نخواهی خواند. (بحارالانوار، ج 84، ص 264)
4- توجه به معانی نماز
امام صادق علیه السلام فرموده اند : من صلی رکعتین یعلم ما یقول فیهما انصرف و لیس بینه و بین الله ذنب ؛ کسی که آگاهانه و با توجه به مفاهیم ، دو رکعت نماز بخواند، در حالی نمازش را به پایان می برد که میان او و خدایش هیچ گناهی نمانده است . (میزان الحکمه ، ج 5، ص 391.وسائل الشیعه ، ج 4، ص 687)
5- رعایت آداب باطنی نماز
از امام رضا (ع ) سؤ ال شد، آداب نماز چیست ؟امام فرمود: حضور قلب و آزاد گذاشتن جوارح (بازی نکردن با آنان ) و خوار شمردن خود در پیشگاه خدای تعالی و قراردادن بهشت سمت راست و آتش جهنم را سمت چپ و صراط را در مقابل مشاهده کردن و خدا را در مقابل خود دیدن . (مستدرک الوسائل ، ج 1، ص 264)
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید